افغانمُد؛ مکانی برای آموزش خیاطی، فرار از افسردگی و کسب درآمد برای دختران و بانوان در گوشهای از هرات
بانویی در هرات با ایجاد کارگاه تولیدی در بخش خیاطی برای بیش از چهل بانو که از تحصیل بازمانده درکنار آموزش خیاطی منبع درآمد نیز ایجاد کرده است.
خبرگزاری همنوا: زهرا کریمی بانوی کارآفرینی میباشد که توانسته با ایجاد یک کارگاه تولیدی خیاطی بیش از چهل بانو را مصروف به کار کند.
زهرا روز یکشنبه ۲۴سرطان ۱۴۰۳ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری همنوا میگوید که، ابتدا با هزینه شخصی کارگاه را راهاندازی کرده و پنج بانو مصروف آموزش خیاطی شدند و حالا که حدود دوسال از فعالیت آنان میگذرد توانسته بیش از چهل بانو را جذب کند.
وی میگوید:« در عرصه تولید لباسهای محلی، یونیفورم مکاتب، لباسهای زمستانی و تابستانی تولید لباس داریم. بانوان را پس از جذب ابتدا آموزشهای ابتدایی را داده سپس در عرصه تولیدات میتوانند کار کرده و کسب درآمد کنند.»
وی همچنان افزود، از زمانی که این کارگاه را راهاندازی نموده از لحاظ اقتصادی کمک بزرگی برای رفع ضروریات زندگی با خانواده خود کرده است.
از سویی نیز بانوانی که در این کارگاه تولیدی مصروف فعالیت هستند حضور در این مکان را فرصتی برای دور شدن از خانه و مبارزه با افسردگی عنوان کرده میگویند که، خانه نشین شدن از لحاظ روحی ضربههای جبران ناپذیری را برای آنان در پی داشته اما کار و فعالیت داشتن در کارگاههای تولیدی کمک بزرگی خصوصا در بخش مالی برای آنان نموده است.
ستاره دختری که ۱۹سال سن داشته میگوید که، پس از بسته شدن مکاتب با مسوول کارگاه تولیدی افغانمد آشنا شده و روزانه برای آموزش مهارت خیاطی به این کارگاه مراجعه کرده است.
او همچنان افزود:« از وقتی که به این کارگاه مصروف کار شدم روحیهام تغییر کرده و دوخت انواع لباس را یاد گرفتم و اکنون از داشتن چنین مصروفیتی بسیار زیاد خرسندم.»
به کارگاه تولیدی افغانمد بانوانی که سرپرست خانواده خود میباشند نیز مصروف کار بوده و کسب درآمد میکنند.
فاطمه بانوی ۴۰سالهای که سرپرست دو فرزند خود میباشد میگوید:« مجبور هستم ضروریات فرزندان خود را برآورده کنم و این کارگاه تولیدی تنها منبع درآمد برای من و فرزندانم هستند.»
گفتنیست که پس از وضع محدودیتها در قسمت تحصیل و کار بانوان شمار زیادی از دختران روی به آموزش مهارتهای دیگری چون خیاطی آورده و کسب درآمد میکنند.